DE NEGEN CENTRA

 

De 9 Centra

 

In de Bodygraph zie je 9 centra. Elk centrum is gerelateerd aan een specifieke funtie en orgaan in het lichaam. Elk centrum kan op een gezonde of ongezonde wijze functioneren.

Meestal functioneren de gekleurde centra in jouw design gezond en op een consistente manier in je leven.

 

Heb je bijvoorbeeld een sterke wilskracht, dan is het Hart Centrum ingekleurd in jouw chart en kun je je beloften gemakkelijk opvolgen. 

 

De meest kwetsbare delen zijn je open centra waar je geen vaste definite hebt. Dit is namelijk waar je de grootste conditionering ontvangt in je leven.

 

In een persoonlijke chart reading hoor je hoe je die conditionering kunt herkennen. Je krijgt een gebruiksaanwijzing mee hoe je op een praktische manier kunt omgaan met die conditionering.

 

 

 

Besluitvorming en de centra

 

De ingekleurde centra zijn de gebieden waarin je jezelf bent. De eigenschappen vandit centrum zijn een vast onderdeel van jou. Het is de bedoeling dat je vanuit deze gebieden leeft en je beslissingen neemt. 

De open centra zijn de gebieden waar je naar de wereld kijkt, waar je besluiten over neemt. Hier wordt je geconditioneerd door anderen. Hier ben je 'niet jezelf'. Vanuit deze gebieden kun je dus beter geen besluiten nemen.

 

In een Chart Reading hoor je wat dit voor jou betekent.

 

Gekleurde Centra

 

Als een centrum ingekleurd is, heeft het een vaste specifieke inhoud en gedraagt het zich op een consistente manier. Dit zijn jouw vaste eigenschappen.

Een reading van een Human Design analist vertelt je over deze aangeboren talenten en hoe je deze talenten het beste in de wereld kan brengen.

Dit hangt samen met je correcte besluitvorming: dat is je Strategie en Innerlijke autoriteit. 

 

Open Centra

 

Als een centrum wit of transparant blijft in jouw Human Design Chart dan ervaar je de energie daar als veranderlijk: het functioneert niet op consistente manier.

 

Open centra zijn als een open raam: het is waar je naar kijkt in de wereld, wat je binnen voelt komen en waar je je beslissing OVER neemt.

 

Als je niet bewust bent van je openheid, identificeer je sterk met wat er binnen komt en probeert het mentaal te begrijpen. Het gevaar is dat je een mentaal besluit neemt, in plaats van je Strategie en Innelijke Autoriteit te volgen.

 

In een Chart Reading wordt stap voor stap uitgelegd wat dit voor jou betekent.

Versión para imprimir | Mapa del sitio
The material on this website is based on the teachings of Ra Uru Hu, the originator of the Human Design System. © Jovian Archive Corporation.